• Volg ons op:

Over WMS

Winston’s Muziekschool in het kort

Onder de paraplu van ‘Overal Muziek’ biedt de Rotterdamse stichting Music Matters samen met de partners SKVR, de Doelen, Codarts, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en WMDC – een aantal muzikale projecten aan voor het basisonderwijs, om zang en muziek op school goed op de kaart te zetten. Winston’s Muziekschool is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8, waarbij groepsleerkrachten met een eenmalige korte training leren hoe zij zelf ritmische muzieklessen in hun klas kunnen geven.

Winston Scholsberg op het digibord
Muzikant, verhalenverteller en gerenommeerd trainingsdocent Winston Scholsberg (www.winstonscholsberg.nl) gebruikt het lichaam als instrument. Handen, voeten, dijen, borstkas, noem maar op: alles maakt muziek. En met die geluiden kun je swingende ritmes maken. Winston verschijnt op het digitale schoolbord. Meteen wordt de klas geactiveerd. Binnen 5 minuten staat er een swingend ritme. Stap voor stap maakt hij het moeilijker. Oefenfilmpjes zorgen ervoor dat de kinderen het net zo lang kunnen herhalen tot ze het onder de knie hebben.

Rol van de leerkracht
Ervarend leren, motorische ontwikkeling, sociale cohesie en luisteren staan bij Winston’s Muziekschool centraal. Winston brengt muzikaliteit en vaardigheden in de klas. De groepsleerkracht zorgt ervoor dat de voorwaarden zo optimaal mogelijk zijn. Staan we goed klaar? Doet iedereen goed mee? Wat kan er nog beter? De leerkracht wordt dus aangesproken op zijn/haar kwaliteit als docent om te enthousiasmeren en te sturen. Muzikaliteit is geen voorwaarde.

Teach the teacher methode
Om groepsleerkrachten kennis te laten maken met Winston’s Muziekschool volgen zij een korte eenmalige training van 2 uur. Hier ervaren zij hoe ze met de filmpjes kunnen werken en krijgen ze tips en trucs aangereikt voor het coördineren van de groep. Daarna kunnen zij er gelijk mee aan de slag: de ritmische lessen kunnen eenvoudig in de klas worden gehaald via deze website. Al het lesmateriaal is vrij toegankelijk.

Gratis voor 50 Rotterdamse basisscholen
Met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Rotterdam kan de training voor Winston’s Muziekschool aan maximaal 50 Rotterdamse basisscholen kosteloos worden aangeboden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw school.