• Volg ons op:

Trainingen

MM_koor_0910_A

Winston’s Muziekschool is een laagdrempelige methode voor ritmisch muziekonderwijs op basisscholen. Groepsleerkrachten krijgen met een eenmalige korte training van 2 uur handvatten en tips aangereikt om zelf de lessen in hun klas te kunnen geven.

De filmpjes

Trainingsdocent Winston Scholsberg spreekt vanaf het digitale schoolbord de klas toe en nodigt de kinderen uit met hem allerlei ritmische oefeningen te doen. Stap voor stap bouwt hij een les op. Ervarend leren, motorische ontwikkeling, sociale cohesie en luisteren staan daarbij centraal. Met de filmpjes komt de muzikaliteit in de klas.

Rol van de leerkracht

De groepsleerkracht zorgt ervoor dat de voorwaarden zo optimaal mogelijk zijn. Staan we goed klaar? Doet iedereen goed mee? Wat kan er nog beter? De leerkracht wordt dus aangesproken op zijn/haar kwaliteit als docent om te enthousiasmeren en te sturen. Muzikaliteit is geen voorwaarde.


Waarom een training volgen?

Hoewel de filmpjes voor een groot deel al voor zich spreken, zullen de lessen bij de leerlingen veel beter beklijven met enige achtergrondinformatie en tips voor de docent:Zaken die tijdens de training aan de orde komen zijn o.a:
– Wat is de algemene opbouw van de lessen?
– Hoe is de kwaliteit te beoordelen van wat de kinderen laten zien?
– Hoe zijn Winston’s aanwijzingen in de filmpjes te interpreteren?
– Hoe vaak ga je herhalen?
– Hoe ga je met de lessen om wanneer je zelf als leerkracht niet zo muzikaal bent?
– Wat voor variaties zijn er mogelijk om de les nog beter op de klas over te brengen?
– Hoe werkt het Youtube-format van de filmpjes op de website zo optimaal mogelijk?

 

WMS-op-school_melanie_kutzke-101-200x133Gratis trainingen voor 50 Rotterdamse basisscholen
Tot en met het schooljaar 2012-2013 kunnen 50 Rotterdamse basisscholen gratis aan een training deelnemen voor Winston’s Muziekschool. Dit kan door individuele aanmeldingen van leerkrachten of door een training te boeken voor het hele schoolteam, bijvoorbeeld in het kader van een studiedag. Indien u met het (nagenoeg) voltallige schoolteam aan een training wilt deelnemen, komt de trainingsdocent naar uw school toe. Dag, tijd en locatie bepaalt u dan helemaal zelf. Neem contact met ons op voor uw aanmelding of voor nadere informatie.

 

Interesse van scholen buiten de gemeente Rotterdam?
Neem contact met ons op voor informatie.